Menu

Лифт Сопот

Лифт Сопот – Разширяване на туристически комплекс

 

Описание:

Комплексът “Лифт Сопот” се намира в град Сопот, в подножието на Стара Планина. Мястото е изключително красиво, извън града е и е заобиколено от природа – рекички, полянки и гори. Лифтът води нагоре в планината, където има различни възможности за отдих и планински туризъм.

Към първа станция на лифта, се проектира и реализира развлекателен комплекс, включващ външни басейни, съблекални и кафене Gelato & Latte. Старата сграда бива цялостно реновирана. Предизвикателство за нашия екип беше интеграцията на новите функционални обеми към съществуващите такива, а целта – хармоничното взаимодействие помежду им.

Семплите обеми на сградите позволяват на просторните тераси да изпъкнат и да разкрият 360-градусови панорами. В екстериора и интериора инсталациите са видими, основните завършващи материали са естествено дърво, сив камък, видим бетон, мазилка, парапетите са изработени от конструктивни профили, които са горещо-поцинковани. Това завършва идеята за обработена индустриална визия.

В този обект продължаваме темата за устойчивото развитие като залагаме енергоефективни и екологични системи – термопомпи за подгряване на басейните, аеробна пречиствателна станция, светлодиодно осветление и сериозна топлоизолация, намаляваща топлинните загуби.

Адрес: Сопот, България

Клиент: Център регион груп

Проектанти: арх. Невена Русева, арх. Пламен Русев

Площ басейни (ЗП): 216,98 кв.м.

Площ нови сгради (РЗП): 134 кв.м.

Площ стара сграда (РЗП): 101,6 кв.м.

Статус: Завършен

Награди:

Публикации: Списание Градът 

 

Write the message

Your email address will not be published.

preloader