Menu

Скришна къща

Къща “Скришна”

Описание:

Къща “Скришна” е еднофамилна жилищна сграда, разположена близко до село Макоцево, България. Мястото е наистина отдалечено и скрито сред красивата природа. Нашият проект наследява тези специфики и ги интерпретира по наш начин. Къщата е разположена в по-ниската част на имота, северната фасада е затворена, така че къщата да остане скрита от външния свят. Клиентите предпочитат уединението и ние работихме да им дадем точно това. В пълен контраст къщата се отваря на юг, където може да се насладят на красивите гледки, природата и изобилието от слънце.

Малкия бюджет за реализация наложи по-усилена работа по проекта и то в детайли, за да можем да постигнем красив и модерен дизайн на къщата. Далече от различни инфраструктурни мрежи, Скришната къща е разработена като пасивна и с устойчива архитектура.

Заложената конструкция на обекта е монолитен стоманобетонен скелет. Стените са тухлени със сериозна топлоизолация и различен финиш – дървена обшивка и мазилка. Покривът е предвиден от фалцова ламарина, а дограмата е алуминиева от висок клас.

Първият етаж е разработен така че да бъде осигурен инвалиден достъп навсякъде. Разположени са една спалня със собствена баня, дневна с отворен план и зони за кухня и трапезария, фитнес стая, гараж, покрито място за паркиране, перално помещение, килер, тоалетна и техническо помещение.

На втория етаж има една главна спалня със собствена баня и гардеробно, две отделни спални, една обща баня и емпоре.

Адрес: Макоцево, България

Клиент: частен

Архитект: арх. Пламен Русев

РЗО: 378 м2

Статус: Инвестиционен проект, предстои строеж

Write the message

Your email address will not be published.

preloader